Головна » 2012 » Жовтень » 14 » День Духовності
18:59
День Духовності
Жіночий клуб "Ініціатива" старанно і наполегливо готувався до свята Покрови Пресвятої Богородиці. У цій добрій справі нам допомогли численні городяни, ми продумали цікаву та насичену програму, провели акції із благоустрою Покровського скверу – і в підсумку в Херсоні вперше пройшов проникливий і піднесений День Духовності!

14 жовтня відбулося відкриття Алеї Духовності: її стенди висвітлюють історію Херсона від дня заснування до нашого часу. Тут представлені 17 православних храмів у хронологичній послідовності відповідно до дати їх створення. Подібна Алея, споруджена за підтримки нашого клубу, є першою в Україні!

У День Духовності пам'ятник Покрові Пресвятої Богородиці прикрасили вишуканими квітковими композиціями. Покровський сквер став місцем виставок унікальних творів: хусток, картин, книжок… Свої експозиції представили дитяча художня школа, товариство польської культури, Благовіщенський жіночий монастир, народні майстрині-вишивальниці Антоніна Теленчак і Галина Лобанова… Режисер концертної програми, заслужений діяч мистецтв України Світлана Думінська запросила до скверу студентів училища культури, Ольгу Баль, Валерію Кучеренко, клуб "Патріот Вітчизни", обласну бібліотеку для дітей, заслуженого працівника культури України Наталю Мазур і багатьох інших учасників. Свято тривало цілий день!

А увечері від Свято-Духівського кафедрального собору вирушила хода духовенства та віруючих, яку очолив Архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн. Традиційний молебень відбувся на місці колишнього Покровського храму, знищеного за радянських часів. До підніжжя скульптури городяни поставили запалені ліхтарики-лампадки - аби Покров Божої Матері завжди оберігав Херсон і його жителів.

Наш президент, секретар Херсонської міської ради Зоя Бережна звернулася до присутніх із закликом бути насправді духовними, розумними особистостями, які з повагою ставляться до результатів наполегливої праці. Зоя Яківна перерахувала лише деякі факти. Із 19 лавочок скверу залишилося тільки 12. А скільки знищено квітів, дерев, вазонів та ліхтарів! Про це варто замислитись, шановні! Давайте будемо людьми і в свята, і в будні!

Переглядів: 525 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0