Головна » 2013 » Січень » 17 » Для жінок і чоловіків
18:34
Для жінок і чоловіків
Представниці жіночого клубу "Ініціатива": наш президент, в. о. міського голови Зоя Бережна, головний лікар КЗ «ХМКЛ» Алла Малицька та віце-президент "Ініціативи", заступник головного лікаря Ольга Керецман – взяли участь у відкритті центрального входу поліклініки №1 Херсонської міської клінічної лікарні.  
     
Клопотання перед владою  на виділення коштів для проведення капітального ремонту поліклініки адміністрація лікарні порушила кілька років тому. Херсонська міська рада з розумінням поставилася до цього питання і виділила відповідні кошти у 2012 році. Реставрацію фасаду поліклініки здійснювало міське управління капітального будівництва.
     
Цікаво, що благодійність, милосердя і жінки пов’язані з лікарнею від часів її заснування. Рішення про спорудження будівлі на вулиці Говарда було прийняте у 1910 році, але грошей катастрофічно не вистачало.
        
Попечителька Херсонського товариства сестер милосердя Ганна Михайлівна Гревеніц (дружина Херсонського губернатора) відправилася в Петербург і звернулася за допомогою до імператриці. Потрібні кошти були отримані. Урочисте освячення лазарету відбулося 26 жовтня 1914 року…

Переглядів: 400 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0