Головна » 2014 » Квітень » 23 » Інтуїція та досвід
16:48
Інтуїція та досвід

9 травня виповнюється 5 років від дня спорудження у Херсоні скульптури Покрови Пресвятої Богородиці. Ця історична подія, що сталася напередодні Дня Матері, є однією з ініціатив нашої громадської організації та чудовим приводом для інтерв'ю з президентом жіночого клубу «Ініціатива» Зоєю Яківною Бережною.

-  Зоє Яківно! Кажуть, що ідея створення нового символу Херсона прийшла до Вас уві сні. Це правда?
-  Дійсно, це так. Сталося справжнє диво, яке важко передати словами.

-  І все-таки тепер Ви знаходите його пояснення?
-  Це дуже глибокі речі, які, можливо, закладені у підсвідомості. Любов до мами, повага до жінок, бажання зробити щось велике і світле для Херсона. Зрозуміти, ким ти є, заради чого живеш, що можеш зробити…

-  І Ви вирішили реалізувати свою мрію?
-  Тільки коли відчула підтримку своїх близьких, жіночого клубу «Ініціатива», усієї громади міста. Насправді ми всі разом надзвичайно сильні, можемо дуже багато – і це правда!

-  Але шлях був непростим?
-  Ви все знаєте. Прихильники безкінечних інформаційних війн витратили дуже багато сил на негатив – але даремно. Ми звернулися до представників різних конфесій, митців, громадських організацій і крок за кроком наблизилися до реалізації нашої мети.

-  Передбачали кожну деталь?
-  Відповідність постамента скульптурі, кількість та напрям паркових стежин (згідно з церковними традиціями), розташування клумб та лавок, обладнання скверу ліхтарями, озеленення тощо.

-  Але нарешті ескіз перетворився на памя’тник?
-  Це було неймовірно… Ви знаєте, за всіма прогнозами метеорологів у день відкриття  мав бути дощ. Але знову сталося диво. Хмари відійшли. Свідкам цього здалося, що Покрова відвела їх своїми руками.

-  Бачили не тільки херсонці?
-  На День Матері ми вже понад 10 років запрошуємо талановитого львівського поета Богдана Пастуха, заслужених артистів України Дмитра та Назарія Яремчуків, народного артиста України Павла Дворського, заслуженого артиста України та Росії Олександра Цилінка… Маємо надійних вірних друзів в усьому світі – і наші почуття та захоплення взаємні.

-  Чи часто спілкуєтеся собисто?
-  Звичайно, ми не зустрічаємося кожного дня. Але постійно на зв’язку у соціальних мережах! Насправді, нам є про що розповісти. Жіночий клуб «Ініціатива» є автором унікальних благодійних акцій «Підготуй ситроту до випускного балу», «Успішні Миколаї Херсона – дітям». Ми облаштували куточок закоханих у Потьомкінському сквері, створили перший в Україні Клуб трійнят,  установили три Національні рекорди: за наймасовіший Парад наречених, Карнавал карапузів та найбільшу кількість квіткових килимів! Здобули величезний досвід вирішення соціальних проблем…

-  Дружите з дітьми та ветеранами?
-  З усіма щирими та небайдужими людьми. Тому що бачимо їхні очі під час численних фестивалів, свят і кожного дня. Справа не в обсягу інформації та кількості часу, проведеного з зірками, а у відчуттях. Ми здійснюємо мрії – і це реальність.

-  Дозвольте повернутися до головної теми нашої розмови: 5-річчя спорудження скульптури Покрови…
-  Хочу подякувати кожному херсонцю за участь у цій добрій справі, за кожну копійку, витрачену на створення скульптури та обладнання скверу! Колись на цьому місці був Покровський собор, у радянські часи його зруйнували. Але я особисто (як і багато інших людей) раніше про це не знали.

Я запрошую вас до Покрови Пресвятої Богородиці в будні та ювілейний день – 9 травня. Бажаю впевненості, захисту і любові. Довіряти справжнім відчуттям, інтуїції та цінувати кожну мить - аби вона не була сприйнята на відстані часу пропущеною або втраченою.

 

Переглядів: 478 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0