Головна » 2013 » Липень » 6 » Я не сама!
11:04
Я не сама!
Жіночий клуб "Ініціатива" продовжує акцію «Збережемо здоров’я жінки» з профілактики та боротьби з раком молочної залози на Херсонщині. Нещодавно ми побували в Черкасах і дізналися про те, яким чином схожі проблеми вирішують в різних регіонах України.
   
Один із найпотужніших медичних закладів України, Черкаський обласний онкологічний диспансер має унікальний досвід співпраці з місцевими громадськими організаціями та використання максимальної кількості джерел фінансування. Завдяки волонтерам НГО "Я не сама" в області стає все менше людей, які не знають про рак молочної залози або живуть за принципом "Цього не може бути з нами". Диспансер виграв грант від компанії "AVON", придбав пересувний кабінет діагностики патологій раку молочної залози і здійснює безкоштовні профілактичні огляди у районах області.
   
Цю ексклюзину інформацію ми здобули завдяки Національній спілці журналістів України, яка разом із партнерами організовує дуже корисну Школу медичної журналістики.
 
 
Черкаський обласний онкодиспансер насправді є одним із кращих в Україні. У 1975 році видужував лише кожен четвертий хворий черкащанин - зараз цей показник перевищує 60%. Інформація від головного лікаря КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер», головного онколога Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської ОДА Віктора Парамонова! Ми побачили роботу пересувного мамографа – апарату з діагностики раку молочної залози на ранніх стадіях.
   
Авторитетні фахівці Олена Лук’янець, Ірина Іванова та Олег Тюрін запевнили: не варто сприймати рак як вирок – на ранніх стадіях він лікується! Але разом з тим: рак давно перестав бути віковою хворобою; до категорії онкохворих потрапляють малюки. І якщо у дорослих відбувається переродження нормальних клітин у ракові, то механізм виникнення таких клітин у немовлят не зовсім зрозумілий...

Та й вартість лікування є досить високою! Виявляється, існує пігулка, яка кожної доби здатна максимально допомогти онкохворому. Вона коштує близько 1000 грн. Одначе!
   
І все ж знаходяться люди, які допомагають хворим знаходити ці гроші. Наприклад, волонтери! Жінки з черкаської організації «Я не сама» (наші колеги з громадської діяльності!) перемогли РМЗ і зараз допомагають хворим здолати цю недугу - принаймні, на психологічному рівні. Ми побачили цих оптимістичних жіночок на власні очі та повірили: РАК ВИЛІКОВНИЙ!
  
Збережемо здоров'я жінки!
Переглядів: 574 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0